brasserie-eten

Brasserie Jantje van Sluis

serre brasserieElke dag van de week staat de deur van Brasserie Jantje van Sluis al vanaf 08:00 uur voor u open. We beginnen met een vers ontbijt en vanaf 12:00 uur kunt u genieten van de heerlijke Belgische keuken waarin onze chefs alles vers voor u bereidt met zoveel mogelijk streek- en Biologische ingrediënten.

In 2020 is ons restaurant vernieuwd met een schitterende bar en een open keuken. Ook zijn onze toiletten nieuw en beschikken we over een lift.

keuken brasserieOnze chefs bereiden o.a. heerlijke Zeeuwse mosselen in het mosselseizoen met verse groentjes, verse Sliptongen en huisgemaakt Belgische stoofvlees. Daarnaast elk seizoen weer iets verrassends!
Lekker ontspannen genieten in een huiselijke sfeer.

Of het nou warm of koud weer is, u kunt vanaf ons sfeervolle verwarmde terras genieten van het uitzicht op de Damse vaart en de gezellige bedrijvigheid van het stadje Sluis.
In een ongedwongen sfeer een goed glas wijn drinken met een lekker hapje…
Een kop koffie met een heerlijk huisgemaakte appeltaart of een lekker biertje drinken zoals bijvoorbeeld ons streekbiertje Jantje van Sluis. Hier zit nog een verhaal aan vast…

De legende van Sluis:

'Jantje van Sluis'

Hoog in de toren van het Belfort slaat hij ieder kwartier op de klok. In het jaar 1606 deed hij niet wat er van hem werd verwacht en juist daardoor werd hij voor altijd de held van Sluis. In die tijd was Sluis een machtige vesting en was er een sterk Nederlands garnizoen gelegerd. De Spanjaarden hadden hun zinnen erop gezet Sluis na een mislukte aanval in 1604 weer in handen te krijgen. In het Spaanse kamp was afgesproken dat de aanval zou plaatsvinden als de klok op een bepaald uur zou slaan. Echter die nacht werd er geen klokslag gehoord en de aanval van de Spanjaarden mislukte. Wat de oorzaak was van het zwijgen van de klokken? Die avond was Jantje naar de kermis geweest en had te diep in het glaasje gekeken en in slaap gevallen.

Een geluk bij een ongeluk!

Onze Menukaart | Seizoensmenu

keuzemenu-a
keuzemenu-b

Reserveren:

bel ons: +31 (0)117 46 1224
of reserveer per mail: info@hotelsandersdepaauw.nl

 

Voor feesten en partijen kunt u ook bij ons terecht. Neem contact met ons op voor informatie en uw wensen.
Speciaal dieet? Geef het ons door!

Wilt u uw vrienden en/of familie verrassen met een geschenk? Geef dan een dinerbon!
Bel voor meer informatie: 0117-461224